top of page

MATALATAAJUINEN ÄÄNIVÄRÄHTELYHOITO

Matalataajuisella äänivärähtelyhoidolla tarkoitetaan matalataajuisen siniäänen terapeuttista käyttämistä ja kohdistamista värähtelevän laitteiston kautta ihmisen kehoon. Matalataajuinen siniääni on yksinkertaista äänivärähtelyä, jota voidaan tuottaa vain ääniraudalla tai tietokoneella; siinä on vain yksi ääni ja taajuus kerrallaan. Matalataajuinen äänivärähtelyhoito on miellyttävää ja hellävaraista ja sitä voidaan käyttää myös monimuotoisten kiputilojen, kuten fibromyalgian hoidossa. Hoito rentouttaa, jolloin mm. jännittyneisyyden, masennuksen, väsymyksen, päänsäryn tai pahoinvoinnin tuntemukset helpottuvat. Matalataajuinen äänivärähtelyhoito sopii mm. unettomuuden ja erilaisten kiputilojen lievitykseen sekä psyykkisten oireiden kuten ahdistuksen, stressin, uupumuksen, ja pelkotilojen lievitykseen. Hoitoa käytetään myös urheilijoilla.

Hoidossa käytetään apuna erikoisvalmisteista tyynyä ja/tai patjaa. Värähtely johdetaan asiakkaan kehoon erityisten kaiuttimien kautta, jotka on asennettu patjan ja tyynyn sisälle. Ihmisen eri lihaksilla ja kudoksilla on omat ominaistaajuutensa, jotka reagoivat herkästi äänistimulaatioon värähtelemällä sen mukana. Kehoon johdettava siniääni rentouttaa lihaksia, nopeuttaa kuona-aineiden poistumista ja parantaa verenkiertoa. Kun lihakset resonoivat äänen mukana, ylimääräinen jännitys laukeaa niistä, verenkierto paranee, kehon osat lämpenevät ja aivojen hapensaanti sekä aineenvaihdunta paranee.

Matalataajuinen äänivärähtely vaikuttaa samanaikaisesti sekä kehoon että mieleen, (esim. vireystilaan ja mielialaan). Kehotietoisuus voi auttaa asiakasta tulemaan paremmin tietoiseksi tunteistaan. Hoidon tavoitteena on usein rentoutumisen ja rauhoittumisen lisääntyminen; useimmat ihmiset kokevatkin hoidon hyvin rentouttavana. Hoitomuotoa on tutkittu ja tutkitaan jatkuvasti tieteellisten standardien mukaisesti.

Hoitoa voidaan tarjota joko itsenäisenä hoitomuotona tai vaihtoehtoisesti osana terapiatyöskentelyä, jolloin siihen voidaan yhdistää esimerkiksi musiikin kuuntelua, terapeuttista vuorovaikutusta ja/tai vaikkapa ohjattu rentoutuminen. Hoito-ohjelma rakennetaan yksilöllisesti asiakkaan oireiden ja tarpeiden mukaan. Tehokkain vaste saadaan hoitosarjalla, joka sisältää useampia hoitokertoja.

Hyvään työskentelyotteeseen kuuluu asiakkaan kuunteleminen ja esimerkiksi alkuarviointi ja seuranta hoidon vaikuttavuuden arvioimiseksi. Ennen hoidon aloittamista haastattelen asiakkaan huolellisesti. Mikäli sinulla on joku seuraavista oireista/sairauksista, varmista hoidon soveltuvuus ennen sen aloittamista:

  • Akuutit tilat, kuten akuutti tulehdus, akuutti välilevyn pullistuma, sydänkohtaus

  • Onnettomuuden jälkeiset pää- tai niskavammat

  • Psykoottiset tilat ja oireet

  • Alhainen verenpaine

Hinnasto:

  • 1. tutustumiskerta: 69 €/h

  • 5 kerran hoitosarja: 299 € (59.8 €/kerta)

  • 10 kerran hoitosarja: 549 € (54.9 €/kerta)

bottom of page