HANNA PIIRAINEN

Hei!

 

Olen valmistunut psykologiksi vuonna 2004 ja sen jälkeen työskennellyt sekä lasten ja perheiden, että aikuisten parissa julkisessa terveydenhuollossa ja viime vuosina sivutoimisesti myös yrittäjänä. Työkokemusta minulla on perheneuvola- ja koulupsykologityöstä, lastenpsykiatrialta sekä aikuisten parista psykiatrian ja kuntoutuksen kentiltä. Musiikkiterapeutiksi valmistuin v. 2018. Kehitän osaamistani jatkuvasti ja aloitan syksyllä 2020 traumapsykoterapeuttikoulutuksen. Voit lukea tarkemmin koulutuksistani täältä.

 

Minua on pienestä saakka kiinnostanut ihmisten tarinat ja niihin eläytyminen. Ihmisläheinen ammatti on tullut minulle myös ns. verenperintönä, sillä ihmisten arvostava ja kiinnostunut kohtaaminen ovat olleet arvoja, joita perheessäni on vaalittu. Haluankin työskennellessäni edistää asiakkaideni tasapainoisempaa elämää ja onnellisuuden ja turvallisuuden tunnetta. Haluan myös välittää aitoa läsnäoloa ja kiinnostusta asiakkaideni yksilöllistä persoonaa, elämänhistoriaa ja tarinaa kohtaan.

 

Psykologin ja musiikkiterapeutin työssä voin toteuttaa minulle tärkeitä arvoja. Työskentely Kainuussa, luonnonkauniilla seudulla on etuoikeus. Ajattelen, että luonnon merkitys ihmisen henkiselle hyvinvoinnille on todella suuri. Esimerkiksi liikkuminen metsässä on moniaistillinen kokemus, joka parhaimmillaan hellii sekä kehoa että mieltä. Kehon hyvinvointi kuuluu olennaisena osana myös mielen hyvinvointiin ja siksi käytän työssäni keskustelun lisäksi mielellään myös kehollisia menetelmiä.

Tärkeimmät työtäni ohjaavat arvot ovat:

 

Aito kiinnostus ihmistä kohtaan.

 

Läsnä oleva ja luottamuksellinen kohtaaminen.

 

Empaattinen ja kuunteleva työskentelyote.

 

Turvallisuuden tunteen vahvistaminen.

0413191153

Linnankatu 18 A5

©2020 by Kainuun Psykologipalvelut, Kuvat Laura Heikkinen Photography