top of page

MUSIIKKITERAPIA

Tavoitteellista kuntoutusta

Musiikkiterapia on tavoitteellista kuntoutusta, johon hakeudutaan lääkärin lähetteellä julkisen terveydenhuollon kautta. Siinä käytetään esimerkiksi erilaisia soittamiseen, laulamiseen, musiikin kuunteluun, improvisointiin ja muuhun musiikilliseen toimintaan perustuvia menetelmiä. Musiikin tarkoituksena on terapiassa helpottaa muuta vuorovaikutusta; sitä kutsutaankin usein sanattomaksi kieleksi.

 

Musiikkiterapiakuntoutukseen voi yhdistää myös muita elementtejä esimerkiksi taiteesta tai muita toiminnallisia menetelmiä. Itse hyödynnän esimerkiksi erilaisia kehollisia menetelmiä ja kuvakortteja työskentelyn tukena. Työskentelyyn voidaan yhdistää myös keskustelua ja kuvataiteellista ilmaisua.

 

Musiikkiterapia on usein motivoiva kuntoutusmuoto esimerkiksi lapsille ja nuorille, joilla on esimerkiksi kokonaiskehitykseen, vuorovaikutukseen, puheen ja kielen kehitykseen tai tunne-elämään liittyviä vaikeuksia. Musiikkiterapialla voidaan edistää myös aikuisen kuntoutujan toimintakykyä ja elämänlaatua. Asiakkaalta ei vaadita mitään musiikillisia valmiuksia, riittää että on kiinnostus tätä terapiamuotoa kohtaan.

 

Toimin Kelan palveluntuottajana ja tarjoan tällä hetkellä musiikkiterapiakuntoutusta 16-25-vuotiaille nuorille ja nuorille aikuisille. Tavoitteet musiikkiterapiaan laaditaan yhdessä asiakkaan kanssa. Musiikkiterapiakuntoutuksen omavastuuhinta on kelakorvauksen jälkeen 32,40 €/kerta.

Uusien musiikkiterapian asiakkaiden yhteydenotot: Mika Pääkkönen

bottom of page